Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse parlementariers bezorgd om situatie Diakonessenhuis

21/03/2013

PARAMARIBO – De problemen tussen de directie en de medische specialisten bij het Diakonessenhuis hebben ook de aandacht van het parlement getrokken. De leden Guno Castelen, Asiskoemar Gajadien, Mahinder Jogi, Patrick Kensenhuis en Ganeskoemar Kandhai hebben een interpellatievoorstel bij assembleevoorzitter Jenny Geerlings-Simons ingediend.

“Onrust” in de gezondheidssector vinden ze onverantwoord. Ze tellen dat al weken een dispuut gaande  is in het Diakonessenhuis tussen de actoren aldaar, waarbij de indruk ontstaat dat de regering haar verantwoordelijkheid ter garandering van de gezondheidszorg in het belang van de zieke mens niet serieus neemt.

In het voorstel geven ze aan dat volksgezondheid een primair recht is van de mens, verankerd in de Grondwet, dat algemene gezondheidszorg overheidszorg is en dat de regering verantwoordelijk is voor een goed beleid aangaande de volksgezondheid.

De regering wordt daarom uitgenodigd “om op zeer korte termijn De Nationale Assemblée, zo omstandig mogelijk te informeren over de perikelen bij het Diakonessenhuis” en de stappen die al zijn ondernomen om de problemen daar op te lossen. Ook over het beleid omtrent de algemene gezondheidszorg willen de volksvertegenwoordigers geinformeerd worden.

Share this page:
« Back
Back to Top