Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse minister Sapoen wil wildgroei niet-vergunningplichtige ondernemingen wettelijk indammen

18/01/2013

PARAMARIBO – Minister Raymond Sapoen van Handel Industrie (HI) vindt dat alleen wetgeving de wildgroei van niet-vergunningplichtige ondernemingen kan stuiten. Op dit moment vinden er echter onvoldoende inspecties plaats, zegt hij in gesprek met dWT Online.

Ook ontbreekt het nog aan duidelijke bestemmingsplannen voor woonwijken. “Er zijn nog geen duidelijk afgebakende industrieterreinen”, zegt de minister die reageert op de zorgen van het parlement over de ruimtelijke chaos in woonwijken.

Parlementariërs van de oppositie hebben donderdag in het parlement hun misnoegen geuit over kleine ondernemingen die als paddenstoelen uit de grond verrijzen. Zo wijst Mahinder Rathipal (NF/VHP) op de verschillende barbecuestands op de hoeken van straten. Rathipal vindt wel dat kleine ondernemingen er mogen zijn, maar omwonenden mogen er geen last van ondervinden.

Melvin Bouva van de NDP bracht naar voren dat er tegenwoordig aan de lopende band bakkerijen in woonwijken worden opgezet. Deze ondernemingen zijn sinds kort niet meer vergunningplichtig.

Share this page:
« Back
Back to Top