Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse medici Diakonessenhuis wijzen bemiddelingsraad af

03/04/2013

PARAMARIBO – De stakende medici van het Diakonessenhuis hebben een uitnodiging van de Bemiddelingsraad (BR) voor arbeidsconflicten dinsdag afgezegd. Volgens de medici is de BR op hen niet van toepassing omdat het om een vertrouwensconflict gaat zo hebben ze in een brief aangegeven.

Julian Pengel, voorzitter van de Medische Staf bij het Diakonessenhuis zegt in gesprek met de Ware Tijd dat het niet gaat om onwil in zijn kamp. Hij zegt dat de specialisten al bij de afdeling Inspectie van het ministerie van Volksgezondheid zijn geweest voor bemiddeling. Volgens hem is de uitnodiging van de BR op advies van juristen afgezegd.

De stafleden blijven bij het standpunt dat het bestuur van het ziekenhuis moet aftreden omdat zij de directeur niet kan controleren. Dit moet ook zo snel gebeuren zodat patiënten niet langer de dupe zijn van de staking, aldus Pengel.

Intussen heeft President Desi Bouterse partijen in dit conflict opgeroepen om met elkaar rond de tafel te gaan zitten. De leiding van de instelling houdt vol dat het verzet van een deel van de staf te maken heeft met maatregelen om de inkomsten evenredig te verdelen.

Share this page:
« Back
Back to Top