Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse gepensioneerden willen zitting in raad Pensioenfonds

DE WARE TIJD:

28/11/2012

Paramaribo – Gepensioneerden de uit overheidsdienst wensen zitting te hebben in de raad van toezicht van het Pensioenfonds. Ze willen ook meebeslissen over hun eigen belangen. “Wij zijn de doelgroep en we moeten ook zeggenschap hebben in de raad”, benadrukt Cecil de Randamie, adviseur van de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO).

Hij wijst erop dat de bond de legitieme onderhandelaar is van gepensioneerden en onderstandgenieters. Zijn voorstel is tijdens een onlangs gehouden vergadering aangenomen door de leden.

De posities in de raad van toezicht van het Pensioenfonds worden nu bekleed door onder meer de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), die twee vertegenwoordigers in de raad heeft. De Randamie ziet graag dat de vakcentrale een positie afstaat aan de gepensioneerden. “De CLO vertegenwoordigt meer de werkende ambtenaren”, vindt de adviseur.

Hij weet dat volgens de wet twee personen van de vakbond zitting mogen hebben in de raad. Als de wet vanwege de wens van de gepensioneerden aangepast moet worden, ziet de adviseur dat graag gebeuren.

CLO-voorzitter Ronald Hooghart denkt er anders over. Volgens hem is bij wet geregeld dat zijn vakcentrale de functies bezet.

Hooghart zegt dat Edwin Graves, ex-voorzitter van de bond, via de politiek een plek zou krijgen in de raad. Dit zou de Pertjajah Luhur bewerkstelligen. Die toezegging zou de reden zijn geweest dat Armand Deekman, nu voorzitter van BBGO, en Graves in conflict zijn geraakt. “Ze zouden een positie krijgen maar hebben toen ruzie gemaakt. Nu willen ze plotseling zitting hebben in de raad”, verbaast Hooghart zich over de wens van de bond.

Share this page:
« Back
Back to Top