Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse Financiënminister Wijnerman trapt op ‘noodrem’

04-04-2013

PARAMARIBO – Minister van Financiën Adelien Wijnerman heeft aan de noodrem getrokken en de overige bewindslieden gevraagd consumptieve uitgaven van hun ministeries drastisch terug te brengen. Dit heeft ze gedaan omdat de overheid de afgelopen twee maanden veel meer heeft uitgegeven dan de staat aan inkomsten heeft binnengekregen.

De bewindsvrouw reageerde woensdagmiddag in het radioprogramma Bakana Tori op het woensdag in de Ware Tijd gepubliceerde artikel, waarin wordt aangegeven dat de regering in geldnood verkeert.

Alleen door het uitgavenbeleid goed af te stemmen op wat de overheid binnenkrijgt, zal de regering volgens haar in staat zijn haar beleidsprogramma uit te voeren. “Nee, de regering is niet in geldnood. We hebben voldoende geld”, stelde ze op vragen van presentator en perschef van de president Cliff Limburg.

Als minister van Financiën is het haar taak zegt de bewindsvrouw “om van tijd tot tijd even aan de noodrem te trekken en aan te geven wat de stand van zaken is”. Vandaar dat ook “uit behoedzaamheid” besloten is de consumptieve bestedingen “drastisch terug te dringen”. Wijnerman benadrukte dat de nu getroffen maatregel een “normaal onderdeel” van het beleid van de regering is “om een verstandig financieel en fiscaal beleid te kunnen voeren”.

Share this page:
« Back
Back to Top