Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse Farmaceutische Inspectie wil aanpak illegale geneesmiddelen

DE WARE TIJD:

15/11/2012

PARAMARIBO – De illegale handel in geneesmiddelen moet aangepakt worden. Daarom gaan het ministerie van Volksgezondheid en van Handel en Industrie na hoe ze dit verschijnsel kunnen bestrijden. Om de smokkel van medicijnen de kop in te drukken, werkt de inspectie al samen met de douane.

“Winkels die medicamenten ter verkoop aanbieden, zonder dat dat in hun vergunningsvoorwaarden is opgenomen, zijn illegaal bezig”, zegt Mirjam Naarendorp, hoofd van de Farmaceutische Inspectie van Volksgezondheid. “De herkomst van deze geneesmiddelen is niet zeker en ze voldoen mogelijk niet aan kwaliteitseisen.” Dat kan de volksgezondheid ernstig schaden, zegt Naarendorp.

Regelmatige controle is dus essentieel. De Farmaceutische Inspectie controleert wel apotheken, maar is niet uitgerust om winkels te inspecteren. Ze ziet daar een taak weggelegd voor de Economische Controle Dienst.

Bepaalde medicamenten, zoals antibiotica, mogen alleen via een recept van de arts verstrekt worden door apothekers. Illegaliteit kan ervoor zorgen dat mensen het middel onjuist gebruiken, laat Sandra Hermelijn, voorzitter van de Nationale Antibiotica Commissie, weten.

Share this page:
« Back
Back to Top