Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse Centrale Bank begint training tegen witwassen

DE WARE TIJD:

09/01/2013

PARAMARIBO – De Centrale Bank van Suriname (CBvS) is dinsdag begonnen met een training over de bestrijding van witwasserij. Deelnemers zijn toezichthouders op het bank- en kredietwezen. De training wordt gegeven door deskundigen van het Amerikaanse ministerie van Financiën en duurt drie weken. Dat maakte de CBvS dinsdag bekend.

De Amerikaanse ambassadeur Jay Anania gaf bij de openingsbijeenkomst een toespraak. Hij zei dat de Verenigde Staten bereid blijven om met Suriname samen te werken op het gebied van rechtshandhaving, rechtsstaat, fiscale transparantie en veiligheid.

De training richt zich op het opsporen en aanpakken van verdachte financiële transacties. “Witwassen voorkomen is een effectieve manier om financiële criminaliteit te bestrijden”, laat CBvS weten. De training maakt deel uit van de strategie voor Suriname die de regering heeft afgesproken met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. Ook voldoet de republiek daarmee aan Caribische verplichtingen.

Share this page:
« Back
Back to Top