Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaams streekziekenhuis neemt KNO poli in gebruik

26/01/2013

NIEUW NICKERIE – Het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft gisteren een nieuwe Keel Neus en Oorheelkundig (KNO) poli met moderne apparatuur in gebruik genomen. Dit is de derde poli die de ziekeninrichting in de periode vanaf mei vorig jaar heeft gebouwd.

Volgens de Nederlandse KNO arts Henk Jan Wouters die initiatiefnemer is van dit project, heeft hij Antoine Elias, algemeen directeur van het SZN bewogen tot de bouw van de nieuwe KNO poli. Wouters zegt dat deze nieuwe afdeling van het ziekenhuis voldoet aan de eisen van deze tijd.

“Een poli die kan zich meten met menig polikliniek in het westen van Europa en het past helemaal in het beleidsplan waarin is opgenomen dat het SZN wil transformeren naar een gezondheidscentrum van deze tijd met moderne apparatuur” zegt Wouters. “Wij zijn pas op versnelling twee, we gaan naar versnelling vijf en dan moet er geen streekziekenhuis meer zijn, maar een modern gezondheidscentrum in het westen van het land”, zegt Elias. Met het realiseren van dit project is voor hem een droom uitgekomen. Ook het parlementslid Rashied Doekhie sprak vol lof over de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden de afgelopen periode binnen de ziekeninrichting. Doekhie is ook blij dat het SZN sinds kort over een cardioloog beschikt. Elias bekijkt de mogelijkheden om ook deze afdeling te faciliteren dichtbij de spoedeisende hulp en de intensive care. De bouw van de chirurgen-, diabetes- en de KNO poli heeft het SZN ruim SRD 600.000 gekost.

Share this page:
« Back
Back to Top