Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaams ministerie van Justitie en Politie wil cybercrime aanvechten

04/03/2013

PARAMARIBO – Het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) is bezig met het voorbereiden van wetgeving tegen cybercrime. Het ministerie wil cyberdreigingen tot een minimum beperken en neemt daarom de nodige stappen om te voldoen aan de gangbare ICT- veiligheidsstandaarden.

Door invoering van een dergelijke wet zal cybercrime strafbaar gesteld worden, waardoor tevens invulling wordt gegeven aan internationale verdragen waaraan Suriname zich gecommitteerd heeft.

Dit schrijft het ministerie in een persbericht. Justitieminister Edward Belfort ontving onlangs een delegatie van de ICT-onderneming Microsoft Corporation, aan wie hij zijn voornemens kenbaar maakte. Belfort wil een officiële relatie met Microsoft om hierdoor aanspraak te maken op verschillende voordelen. Recht hebben op trainingen en het kunnen gebruiken van officiële software, ook voor de persoonlijke computers van ambtenaren, zijn enkele hiervan.

De vertegenwoordigers van Microsoft zijn uitgebreid ingegaan op de gevaren van het gebruik van illegale software, wat vaak de bron van malware, spyware, viruses, bots en worms is. Hierdoor hebben hackers makkelijk toegang tot de computers op dat netwerk.

Belfort gaf te kennen dat zijn ministerie bezig is met het voorbereiden van wetgeving tegen cybercrime. Microsoft heeft al verscheidene overeenkomsten met diverse overheden in het Caraïbisch Gebied. De partner van Microsoft in Suriname is sedert 2003 actief.-.

Share this page:
« Back
Back to Top