Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaams Hof van Justitie beëdigt vier advocaten

13/12/2013

PARAMARIBO – “U bent nu bevoegd om als advocaat of raadsman op te treden. Laat u niet afleiden. Laat de geldelijke compensatie niet de drijfveer zijn waarom u een zaak aanneemt. Neem de ere regels in acht.” Zo sprak Teresa Patterson, vice-deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, Patty Chen, Maureen Nibte, Justina Eduards en Lothar Godfried toe.

Zij zijn vrijdag beëdigd tijdens een buitengewone zitting van het Hof Van Justitie in het gebouw der Kantongerechten. In het bijzijn van rechters, advocaten, familie en vrienden werden drie personen toegelaten tot de advocatuur.

Patty Chen legt de eed af bij haar beëdiging tot advocaat, ter overstaan van het Hof van Justitie.

Patty Chen legt de eed af bij haar beëdiging tot advocaat, ter overstaan van het Hof van Justitie. Foto: Stefano Tull  

De president van het Hof van Justitie, Cynthia Valstein-Montnor, heeft de nieuwe rechtsbeoefenaars op het hart gedrukt hun beroep naar eer en geweten te verrichten. “Neem geen zaken aan waarvan u in gemoede niet gelooft dat die rechtvaardig is te bepleiten”, beklemtoonde zij.

Ook procureur generaal Subash Punwasi sprak de rechtsbeoefenaars toe. “Het recht, wet en geweten zullen de belangrijke leidraad zijn tijdens het juridisch betoog.” Daarnaast riep hij hen op om alle aspecten die van belang zijn voor recht en rechtvaardiging in acht te nemen.

Valstein merkte op dat naast theorie ook een ruime praktijkervaring van belang is om het beroep te beoefenen. Zij uitte zich ietwat gecharmeerd over de dosis ervaring die vier advocaten hebben opgedaan op verschillende vakgebieden. Naast Chen zijn Maureen Nibte, Justina Eduards en Lothar Godfried beëdigd.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top