Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaams district Wageningen krijgt dependance Streekziekenhuis

16/05/2013

NIEUW-NICKERIE – In Wageningen wordt binnenkort een dependance van het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie gevestigd. De gemeenschap zal dan elk uur van de dag kunnen rekenen op goede en adequate gezondheidszorg. Het voorwerk voor de vestiging wordt momenteel verricht.

Volgens parlementariër Rashied Doekhie (MC/NDP) heeft de regering toegezegd, om niet enkel qua gezondheidszorg, maar op alle vlakken te streven naar vooruitgang van het rijstdorp. Er zullen ten minste twee artsen en zes verpleegkundigen permanent gehuisvest worden. “We gaan ook woningen voor ze bouwen”, zegt Doekhie. “Centraal staat dat elk individu recht heeft op gezondheidszorg. Vandaar dat wij het ziekenhuis in Wageningen gaan rehabiliteren.” Doekhie zegt dat algemeen directeur Antoine Elias van het streekziekenhuis onlangs gesprekken heeft gevoerd met zijn collega Antoine Brahim van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waarbij ook de plannen betreffende Wageningen ter sprake zijn gekomen. Doekhie weet dat de gemeenschap van Wageningen al jaren klaagt over de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Er zijn steeds problemen met bereikbaarheid van artsen in het dorp. “Al deze problemen zullen straks tot het verleden behoren.” Jeugdparlementariër Regillio Dors is zeer ingenomen met het feit dat er een modern gezondheidscentrum in zijn woonplaats komt. Volgens Dors geven mensen, vooral ouderen, heel veel geld uit om af te reizen naar het streekziekenhuis voor medisch hulp. Hij hoopt dat het project snel gerealiseerd wordt, zodat de gemeenschap in haar eigen omgeving kan genieten van een optimale zorg.-.

Bron: de Ware Tijd

Share this page:
« Back
Back to Top