Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaams Diakonessenhuis krijgt ‘zorgmall’

10/02/2013

PARAMARIBO – Binnen drie jaar heeft het Diakonessenhuis een multifunctioneel medisch dienstencentrum waar patiënten voor iedere medische behandeling de gehele dag terechtkunnen. De algemeen directeur van het ziekenhuis, Rakesh Gangaram Panday, beschrijft het dienstencentrum als “een zorgmall, waar de patiënt medische zorg kan inkopen.”

Gangaram Panday zegt dat het multifunctioneel dienstencentrum uitgaat van een ‘one-stop-shop-concept’. “De patiënt moet voor iedere medische vraag of behandeling in het complex terecht kunnen en wel 24 uur per dag. Gezondheidswerkers kunnen op deze wijze effectiever en efficiënter samenwerken, omdat de fysieke afstand wordt verkleind.”

Het multifunctioneel dienstencentrum komt aan de noordzijde van het beddenhuis van het ziekenhuis en is een combinatie van nieuwbouw en renovatie van enkele bestaande gebouwen. De eerste fase wordt nu uitgevoerd met de bouw van een nierdialysecentrum.

De beslissing voor het multifunctioneel dienstencentrum is ook ingegeven door de trend om patiënten in veel gevallen poliklinisch te behandelen en door kostenoverwegingen. “De medische ontwikkelingen geven de mogelijkheden om een patiënt na een chirurgische ingreep naar huis te sturen en enkele dagen later terug te laten komen voor controle. Daarnaast vragen de verzekeringsmaatschappijen ook om kostenbesparing door te bezuinigen op ligdagen.”, legt Gangaram Panday uit.

De ontwerptekening van het multifunctioneel medisch dienstencentrum van het Diakonessenhuis

De ontwerptekening van het multifunctioneel medisch dienstencentrum van het Diakonessenhuis Foto: Collectie Diakonessenhuis  

Share this page:
« Back
Back to Top