Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Subsidieverhoging sociale instellingen verachtvoudigt in Suriname

26/01/2013

PARAMARIBO – Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft de subsidiebedragen van instellingen drastisch verhoogd. “Tot en met het vorig jaar werd SRD 3,50 tot en met SRD 4,50 per pupil of bewoner als subsidie uitgekeerd. Deze bedragen zijn opgetrokken naar SRD 6 tot en met SRD 7 per pupil of bewoner”, zegt minister Alica Amafo niet zonder trots. Het ministerie maakt bij de subsidieverdeling onderscheid tussen parastatale en particuliere instellingen.

“Er valt verschrikkelijk veel te doen bij Ashiana, vandaar de forse aanpassing van de subsidie” Het Subsidiebedrag van Huize Ashiana bedroeg op de begroting van 2012 SRD 1000.000. Dit bedrag is op de begroting van 2013 verhoogd met SRD 850.000.

Met de leiding van de parastatale instellingen heeft het ministerie verschillende gesprekken gevoerd om in te spelen om de precieze behoeften. Bij de particuliere sociale instellingen heeft het ministerie gewerkt met een tarieven systeem.

Amafo merkt tijdens een gesprek met de krant op dat het subsidiebedrag per kind heel laag was. “Als je dit bedrag bij elkaar optelt kom je op een veel hoger bedrag dan de jaren daarvoor”, zegt zij.

Volgens Amafo is de steun aan Ashiana verhoogd met het oog op de plannen van het ministerie voor het tehuis. Het ministerie wil de zorg naar de mensen in het achterland brengen. Er is een bedrag uitgetrokken om thuiszorg te bieden aan die seniorenburgers.-.

Share this page:
« Back
Back to Top