Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Strategisch plan Korrectie Instituut Aruba in rapport voor minister Dowers

WOENSDAG, 16 JANUARI 2013

ORANJESTAD — Advies- en accountantsbureau KPMG overhandigde gisteren aan Justitie-minister Arthur Dowers (AVP) een rapport dat gezien kan worden als een strategisch plan voor het Korrectie Instituut Aruba (KIA).

Patrick Newton, directeur Adviesservice van KPMG presenteerde het rapport aan minister Dowers die het rapport vervolgens in ontvangst nam. Volgens Dowers geven de resultaten inzicht in de organisatie en biedt het concrete handvatten om de prestaties te verbeteren. Hij geeft aan dat het rapport daarom gezien kan worden als een strategisch plan voor KIA waarmee het het management van KIA aan de slag kan. De minister benadrukt dat het nu dus ook aan hen is, waarbij hij ervan overtuigd is dat het huidige management in staat is om het plan te realiseren.

Integraal

Voor de analyse en de beschrijving van de functies, de werkwijze, het rehabilitatieproces en de cultuur in het rapport werd samengewerkt met alle belanghebbenden, de zogenaamde stakeholders, waaronder de vakbond en ambtenaren van het ministerie van justitie. Daardoor is het volgens Dowers een integraal plan geworden.

Om de organisatie van KIA goed in kaart te brengen werd door KPMG ook een internationaal benchmarkonderzoek verricht. Hierbij worden de belangrijkste prestatie-indicatoren van de organisatie in kaart gebracht en vergeleken met instituten in dezelfde branche.

Share this page:
« Back
Back to Top