Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Stichting België voor Suriname schenkt St. Vincentius transportcouveuse

30/04/2013

PARAMARIBO – Stichting Belvosur (België voor Suriname) heeft een cheque ter waarde van 9.600 euro overhandigd aan het St. Vincentius Ziekenhuis. Dit bedrag is bestemd voor een transportcouveuse voor de zuigelingenafdeling van het ziekenhuis. Het St. Vincentius Ziekenhuis had dringend behoefte aan een transportcouveuse, om hiermee vroeggeboren baby’s met spoed te vervoeren van de verloskamer naar couveuseafdeling of naar de operatiekamer.

De transportcouveuse kan eveneens ingezet worden als een zuigeling om bepaalde redenen naar een ander ziekenhuis moet worden vervoerd. In de couveuse kan al de eerste zorg worden geboden aan de vroeggeboren baby, zoals het toedienen van zuurstof, het monitoren van hartslag en het meten van de bloeddruk.

Grote behoefte

Volgens de kinderartsen John Bilkerdijk en Nanja Braafheid voorziet een transportcouveuse in een grote behoefte. Voorheen werden vroeggeboren baby’s op de arm naar de zuigelingenafdeling gebracht. De hedendaagse standaarden vereisen dat deze baby’s op een veilige manier in een transportcouveuse vervoerd moeten worden binnen en buiten een ziekenhuis. Algemeen directeur Manodj Hindori geeft te kennen dat het ziekenhuis op alle fronten aan het moderniseren is en dat de zuigelingenafdeling hierbij niet kon achterblijven.

Belvosur

Stijn Ketele, de nieuwe voorzitter van van Belvosur in Suriname, is blij dat zijn organisatie een bijdrage heeft kunnen leveren. Belvosur bestaat uit vrijwilligers in België en in Suriname, die zich inzetten voor het Surinaamse kind in nood. Belvosur hoopt nog meer projecten ten gunste van minderbedeelde kinderen in Suriname te realiseren.

Share this page:
« Back
Back to Top