Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Start project digitalisering vingerafdrukken in Suriname

DE WARE TIJD:

02/12/2012

PARAMARIBO – De Surinaamse politie zal over enige tijd kunnen beschikken over een databank hebben met gedigitaliseerde vingerafdrukken. Met medewerking van de Amerikaanse ambassade en de Surinaamse overheid vertoeft een team van deskundigen momenteel in Suriname om een begin te maken het opzetten van deze databank.

Het technische team staat onder leiding van de Amerikaan Steve Nash. Het team is op 26 november begonnen met het werk dat zal duren tot 6 december.

Na afronding van het totale project zal de politie beschikken over gedigitaliseerde vingerafdrukken van personen die eens als verdachten aangehouden zijn door de politie. De database biedt de politie de mogelijkheid om vingerafdrukken niet alleen digitaal te bewaren, maar ze ook te analyseren.

Met de databank van gedigitaliseerde vingerafdrukken kan de Surinaamse politie beter het hoofd bieden aan de nationale en transnationale criminaliteit.

Share this page:
« Back
Back to Top