Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

St. Maarten wil analyse Transparancy International

03-04-2013

CURAÇAO – Minister-president Sarah Wescot-Williams heeft maandag aangekondigd dat de regering van Sint Maarten twee weken geleden contact heeft gezocht met de anti-corruptie organisatie Transparency International, voor het uitvoeren van een integriteitsanalyse. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Het contact is gezocht nadat de eerste berichten verschenen over een omkoopschandaalwaarbij het onafhankelijke parlementslid Patrick Illidge en mogelijk ook justitieminister Roland Duncan zijn betrokken. In een persbericht stelt de minister-president echter dat zij vorig jaar tijdens de begrotingsbehandeling heeft aangekondigd dat een integriteitsanalyse zou worden uitgevoerd in het kader van het integriteitsprogramma van de overheid.

Curaçao
Later deze week worden nadere mededelingen over de samenwerking met Transparency International verwacht. TI kreeg vorig jaar april opdracht van de in het nauw gedreven Schotte-regering om een soortgelijk integriteitsonderzoek te doen in Curaçao. Dit is nagenoeg afgerond, maar de publicatie van de resultaten vindt pas later dit jaar plaats, stelt TI op haar website. TI doet onafhankelijk onderzoek naar de kwetsbaarheid van een land voor corruptie en doet aanbevelingen om dit aan te pakken.

Share this page:
« Back
Back to Top