Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

St. Elisabeth Hospitaal wil ondermaats presterende specialisten aanpakken op Curacao

DONDERDAG, 21 FEBRUARI 2013

WILLEMSTAD — Medisch specialisten die in het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) werken en disfunctioneren kunnen voortaan hierop worden aangesproken. Dat zei medisch directeur Cai Winkel onlangs in de Centrale Commissie van de Staten. In het verleden was het niet mogelijk om maatregelen te nemen tegen ondermaats functionerende specialisten.

Onlangs is een kaderdocument in het Sehos aangenomen dat dit mogelijk maakt. Volgens Winkel is het ziekenhuis twee jaar geleden begonnen met het traject om de kwaliteit van de zorg in het Sehos te verhogen. Het ziekenhuis heeft op veel terreinen vooruitgang geboekt. Zo komen nieuwe specialisten die zich op Curaçao vestigen in dienst bij Sehos en hebben de artsen die eerst individueel in het ziekenhuis werkten zich verenigd in vakgroepen en maatschappen. Dit is conform internationale normen, aldus Winkel.

Daarnaast is er een medisch beleidsplan opgesteld. De medische staf van het Sehos geeft hierin aan waar het accent de komende vijf jaar op ligt. De kwaliteitsindicatoren voor de vakgroepen zijn hierin vastgelegd. Het patiëntgericht werken staat centraal. Deze verbeterpunten heeft het ziekenhuis in de afgelopen zestien maanden bereikt, aldus Winkel.

Share this page:
« Back
Back to Top