Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Sport- en Jeugdzaken versterkt relatie met China

25/02/2017

PARAMARIBO – De minister van Sport- en Jeugdzaken, Joan Dogojo, en de ambassadeur van China, Zhang Jinxiong, zijn voornemens de relatie tussen het ministerie en China te versterken. Ambassadeur Jinxiong zei vrijdag tijdens een kennismakingsbezoek aan de minister, dat China zich meer wil inzetten voor jongeren. Dit meldt het ministerie vrijdag in een persbericht.

De ambassadeur ziet het Nationaal Jeugdparlement als een strategische partner om duurzame jongerenprojecten te initiëren. Daarnaast benadrukte de ambassadeur dat er jaarlijks vanuit China beurzen ter beschikking worden gesteld voor Surinaamse studenten. China bewondert Suriname op het gebied van voetbal en volgt de ontwikkelingen op de voet.

Minister Dogojo is voorstander van een win- winrelatie en beloofde expertise ter beschikking te stellen op het gebied van voetbal, middels uitwisselingsprogramma’s waarbij de talenten van beide landen ontwikkeld en versterkt worden. Hierdoor kunnen jongeren uit beide landen van elkaar leren.

China heeft ervaring op het gebied van schaken, tafeltennis en martial arts. Het land heeft een speciale universiteit voor sport en heeft evenals Suriname nationale jongerenorganisaties. Samen wordt er gewerkt aan een structuur die de samenwerking tussen het ministerie en China versterkt op het gebied van sport en jeugd.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top