Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

SFB-zaak in recordtijd op de rol

16/01/2017

PARAMARIBO – Waar het in de meeste gevallen maanden duurt voordat een strafzaak in behandeling wordt genomen door de kantonrechter, waren drie weken voldoende om de zaak tegen de Nederlandse rappers van Strictly Family Business (SFB) op de rol te krijgen. De zaak wordt woensdag in behandeling genomen, bevestigt advocaat Humphrey Schurman tegenover de Ware Tijd. Hij wil verder geen uitspraken doen. De verdachten zijn op 28 december aangehouden op verdenking van verkrachting, seks met een minderjarige en het verspreiden van een seksfilmpje.

Advocaat Ronald Kensmil, die niet betrokken is bij de zaak, zegt desgevraagd aan de krant dat er aan deze situatie niets fout is: “Er is niks aan de hand. Eigenlijk kan een zaak al na drie dagen naar de rechter.” Hij geeft weliswaar toe dat deze situatie zich zeer zelden voordoet. Waaraan het zou hebben gelegen dat het zo snel is gelukt kan Kensmil niet inschatten. Hij zegt dat de advocaat een verzoek zou kunnen doen om de zaak zo snel mogelijk in behandeling te nemen, maar dat het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt wanneer de zaak aan de kantonrechter wordt voorgelegd. Het OM heeft de zaak in tweeën opgesplitst.

De zaak van verdachte Kaene Marica (KM) zal apart van die van medeverdachten Francis Edusei (Frenna)en Jackie Osei (Priceless) worden behandeld. De jonge leeftijd van Marica is hiervoor hoogstwaarschijnlijk de aanleiding. Marica, die tijdens het incident twee jaar geleden zeventien jaar oud was, heeft bekend seks te hebben gehad met het toen vijftienjarige meisje. Marica heeft ook toegegeven het filmpje te hebben gemaakt en die vervolgens naar een vriend te hebben doorgestuurd. Schurman en collega-advocaat Maureen Nibte hebben in de afgelopen twee weken een aantal verzoeken ingediend om de verdachten (voorlopig) vrij te krijgen. Zowel het OM, de rechter-commissaris als het Hof van Justitie heeft ze elke keer afgewezen, omdat er voor betrokkenheid van alle rappers voldoende aanwijzingen zouden zijn. Edusei en Osei blijven ontkennen dat zij betrokken waren bij de seks met de minderjarige en of bij het verspreiden van het seksfilmpje.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top