Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Screening on- en minvermogenden bestand

07/02/2017

PARAMARIBO – Het is een drukte van jewelste bij de afdeling Basiszorg van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting aan de Gemenelandsweg. Meer dan 200 mensen wachten, sommigen zelfs al vele uren, op hun beurt om zich opnieuw te laten registreren als on- en minvermogende. Het gaat om mensen zowel van Paramaribo, Wanica als overige districten.

“We willen zeker zijn dat alle mensen in ons systeem daadwerkelijk on- of minvermogend zijn”, zegt beleidsadviseur Iman Taus. Omdat het ministerie niet op volle sterkte werkt kan het niet alle geregistreerden tegelijk helpen om hun verzekering te verlengen. “Wij doen alles eraan om de mensen te identificeren die onrechtmatig gebruik maken van de verzekering.”

De groep on- en minvermogenden wordt gescreend om precies na te gaan wie voldoet aan de criteria om wel in het bestand te blijven.” We willen zoveel mogelijk mensen helpen en als er personen zijn die dubbel zijn verzekerd is het niet terecht. De staat kan dat geld besparen en gebruiken voor zij die het wel nodig hebben.” De drukte bij het gebouw komt doordat verzekerden zich alleen daar mogen laten herregistreren.

In 2014 is bij invoering van de wet Basiszorgverzekering het bestand van on- en minvermogenden overgeheveld naar het systeem van de basiszorgverzekering, zonder het te screenen. Van 2014 tot 2016 zijn die verzekeringen verlengd, omdat het ministerie de faciliteiten niet had om het anders te doen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top