Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Schorsing Parmessar krijgt mogelijk staartje

20/03/2017

PARAMARIBO – EBS-directeur Rabin Parmessar is zaterdag geschorst door de raad van commissarissen (rvc). Al geruime tijd zijn er spanningen tussen de directeur en de rvc. Die vond aanleiding in de afsluiting van de stroom bij delen van het Diakonessenhuis om Parmessar thuis te zetten. Hij moet zich verweren.

Echter, de redactie verneemt dat daarmee het laatste woord nog niet is gezegd. Maandag komt de vakbond in spoedvergadering bijeen om een standpunt in te nemen in deze kwestie. Daarom wil bondsvoorzitter Steve Geerlings zich vooralsnog niet uiten over het gebeurde. Hij bevestigt wel dat al geruime tijd Parmessar en de rvc op gespannen voet met elkaar leven. De raad beroept zich erop dat Parmessar vaak directieven negeert en zijn eigen weg opgaat. Dit resulteerde erin dat ondanks dat hij er nog maar een jaar aanzit, partijen elkaar al geruime tijd niet lusten.

De redactie verneemt van verschillende bronnen dat dwars door het geruzie tussen Parmessar en de raad, er binnen het bedrijf ook een belangenoorlog woedt die zelfs regeringspartij NDP in twee kampen deelt. De raad heeft de bevoegdheid om op eigene beweging op te treden tegen de directeur en daarom is er hierover geen ruggespraak gehouden.

De beslissing heeft schokgolven teweeg gebracht bij de NDP, waar Parmessar een prominent lid van is en naar verluidt zou president Desi Bouterse niet gelukkig zijn met de actie van de rvc. Parmessar moet de prijs betalen voor de afsluiting van de energie bij delen van het Diakonessenhuis donderdag. Dit gebeurde wegens achterstanden in betaling.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top