Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Schade MZ in overstroomde gebied niet groot

10/03/2017

PARAMARIBO – De schade aan de poliklinieken van de Stichting Medische Zending (MZ) in het overstroomde gebied in het binnenland is niet groot. Volgens Thompson Danso van de organisatie zijn op tijd maatregelen genomen, waardoor de schade beperkt is gebleven.

Onder andere meubilair, medicamenten en de administratie met onder andere gegevens van patiënten is zoveel mogelijk in veiligheid gebracht. “Een hoeveelheid medicijnen en verbandmateriaal is wel beschadigd.” De instelling heeft al geruime tijd geldgebrek, omdat de subsidie door de overheid niet op tijd betaald wordt. Het geldtekort heeft invloed op de kwaliteit van de dienstverlening. Het water is intussen volledig weggetrokken en patiënten kunnen weer normaal bij de poliklinieken terecht.Een deel van het verzorgingsgebied van de MZ in Oost-Suriname werd enkele weken geleden getroffen door wateroverlast.

De polikliniek te Gonini in het Lawa gebied was enige tijd alleen bereikbaar voor spoedgevallen. Patiënten met minder ernstige klachten werden verwezen naar de poli te Stoelmanseiland. Danso merkt op dat de medewerkers te Gonini, ondanks de watersnood goed werk hebben verricht. “Het personeel was altijd daar om de mensen te helpen.” Hoewel het Paramacaanse gebied ook was ondergelopen is de poli in het dorp Nason door haar hoge ligging bespaard gebleven. Te Gaakaba zijn twee woningen van personeel getroffen door de overstroming, maar de polikliniek zelf niet.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top