Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

‘Ruis’ in bouw ziekenhuis in Surinaams district Wanica

18/02/2013

Bouterse bevestigt verplaatsing locatie

PARAMARIBO – Hemand Jaikaran constateert veel ruis tussen hem en de regering inzake de bouw van het streekziekenhuis Wanica dat aan de Indira Gandhiweg zou moeten verrijzen. De overheid besloot de zorginstelling niet meer op dat terrein te bouwen, nadat bleek dat Jaikaran op het terrein een hypotheek heeft die maar niet wordt opgeheven. De bouw zal nu geschieden op een terrein van de ondernemer Sarwan Poenai te Houttuin. Die stelt zestien hectare ter beschikking voor het ziekenhuis en ook andere faciliteiten.

“Belangrijk is dat het ziekenhuis er komt”, zegt president Desi Bouterse. Hij erkent dat zijn mensen beter hun huiswerk hadden moeten maken toen Jaikaram het terrein aanbood. “We moesten snel handelen en waar er gewerkt wordt, worden weleens fouten gemaakt”, verdedigt het staatshoofd het fiasco. Op 12 oktober vorig jaar onthulde hij op het terrein even voor Lelydorp het bord dat aangeeft dat op de tien hectare grond het streekziekenhuis Wanica zal verrijzen. Hij sprak van een mooi cadeau aan de vooravond van zijn jaardag. “Di a tori doro kriboi, bleek dat nog wat zaken mis waren”, omschreef het staatshoofd de zaak zaterdag ietwat lachend tegenover journalisten. “Belangrijk is dat het ziekenhuis er is voor 2015.” Op een vraag of Jaikaran is aangesproken, zegt Bouterse dat aan de ondernemer meerdere keren de teleurstelling is uitgesproken over de situatie.

Nooit

Jaikaran aan de andere kant zegt dat hij nooit hierover is aangesproken. “Ik heb een overeenkomst getekend door twee ministerie waarin ik op 31 augustus het terrein onbezwaard bouwklaar moet opleveren”, zegt de ondernemer stellig. Alles wat hij weet van de verandering van de locatie weet hij uit de pers. Geruchten hierover hoorde hij reeds voor het bord op zijn terrein werd onthuld. Jaikaran zegt dat op een bepaald moment de overheid hem vroeg of hij niet rond eind mei/begin juni kon opleveren. Ook al zou het slechts een deel van de toegezegde tien hectare grond zijn. De ondernemer geeft aan dat hij toezegde zijn uiterste best hiertoe zou doen. Op basis hiervan is er geïnvesteerd, zijn er overeenkomsten gesloten en wordt gewerkt. Op een vraag of hij op basis van de overeenkomst de overheid wil dwingen haar verplichting na te komen, zegt Jaikaram dat hij een overeenkomst heeft met de overheid die rechtsgeldig is. “Maar het is mij niet gelegen een rechtzaak te voeren.” Jaikaram wil hier liever pratend uit komen.

Stad

De ondernemer geeft aan dat de bouw van het ziekenhuis past binnen een groter plan. Immers is het de bedoeling een echt stadscentrum te maken van Lelydorp en daar past het ziekenhuis in als een van de zeven facetten. Hij zegt blij te zijn dat het ziekenhuis waar dan ook van Wanica er komt, maar binnen de grotere plannen zou het beter passen op het terrein aan de Indira Gandhiweg. “Ik ben teleurgesteld en probeer er alles aan te doen de ruis weg te werken”, zegt Jaikaram. Hij hoopt ooit nog van de regering te horen, want naar zijn weten is hij altijd degene geweest die gepoogd heeft het kontakt te onderhouden. “En daardoor kreeg ik het gevoel dat het probleem meer aan hun kant van de tafel is dan aan mijn kant.”.-.

Share this page:
« Back
Back to Top