Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Ruim 300 taxichauffeurs met openstaande boete

25/02/2017

PARAMARIBO – Onderzoek door de politie heeft aangetoond dat meer dan driehonderd taxichauffeurs een openstaande verkeersboete op hun naam hebben. Het gaat om chauffeurs die hun boete, ondanks een uitgesproken vonnis, niet hebben betaald. Dit meldt de politie vrijdag op haar website.

Op grond van deze constatering is er donderdag aan de Maagdenstraat controle uitgevoerd op taxichauffeurs van verschillende taxibedrijven. Vijftien taxichauffeurs zijn daarbij staande gehouden, allen hebben hun boete ter plaatse voldaan.

Bij het niet betalen van de boete wordt het proces-verbaal behandeld via de snelrechter. De rechter doet dan een uitspraak over de overtreding. Indien de overtreder niet verschijnt bij de zitting wordt het vonnis uitgevoerd door de politie.

De overtreder heeft bij het staande houden de keuze om de boete volgens het vonnis te betalen of de aangeven gevangenisstraf uit te zitten. Door het betalen van de boetes hoefden de chauffeurs niet meer in de gevangenis.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top