Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Rijksministerraad dringt aan op audit bij Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten

ZATERDAG, 08 DECEMBER 2012

DEN HAAG — De Rijksministerraad heeft er gisteren bij de gevolmachtigde ministers Sheldry Osepa van Curaçao en Mathias Voges van St. Maarten op aangedrongen om de audit bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) op korte termijn plaats te laten vinden.

Alle betrokken partijen zouden inmiddels overeenstemming hebben bereikt over de ‘Terms of Reference’ van het onderzoek, die zijn opgesteld door De Nederlandsche Bank (DNB). Dat maakte minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties na afloop van de Rijksministerraad bekend.

De Raad van Commissarissen van de CBCS besloot in april dat er een audit moest komen voor de bank, maar door onenigheid over het soort onderzoek heeft dit nog steeds niet plaatsgevonden. De Curaçaose commissarissen geven de voorkeur aan een integriteitsonderzoek, vooral naar het handelen van oud-president Emsley Tromp, terwijl de commissarissen die St. Maarten vertegenwoordigen spreken van een operational audit. Uiteindelijk besloten de ministers van Financiën José Jardim van Curaçao en Roland Tuitt van St. Maarten om de DNB als onafhankelijke derde partij in te schakelen voor advies over de Terms of Reference. De Curaçaose regering ging al akkoord met het advies, maar het was onduidelijk of ook St. Maarten instemde en wat de Terms of Reference precies voorschrijven. Dat werd ook gisteren niet helemaal duidelijk.

Minister Osepa was niet bereikbaar voor commentaar.

Share this page:
« Back
Back to Top