Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Recordtoename belastinginkomsten in Suriname

DE WARE TIJD:

29/12/2012

PARAMARIBO – De regering heeft in de afgelopen twee jaar haar belastinginkomsten met 75 procent zien toenemen. De gunstige prijzen van olie en goud spelen daarbij een belangrijke rol. “In het buitenland zou men spreken van een ongekende toename”, zegt Tony Van Dijk, directeur van de Belastingdienst.

Een slordige SRD 1,8 miljard is binnengehaald aan directe belastingen in 2012. Indirect, zoals door het belasten van lonen en de verkoop van goederen, is SRD 1,4 miljard binnengehaald. Deze cijfers zijn vandaag tijdens de jaarafsluiting van het ministerie van Financiën gepresenteerd.

Naast de gunstige mijnbouwinkomsten heeft ‘een betere inning van staatsgelden’ eveneens een rol gespeeld, zei minister van Financiën Adelien Wijnerman. Ook een verhoogde in- en uitvoer van goederen heeft tot meer inkomsten voor de nationale schatkist geleid.

Het bedrag zou volgens Van Dijk nog veel hoger kunnen liggen. Naar zijn schatting laat de overheid honderden miljoenen op investeerders bewust liggen om de productiesector te stimuleren.

Share this page:
« Back
Back to Top