Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Procureur Generaal Piar van Curaçao, Sint Maarten en BES-eilanden werd afgeluisterd

15 NOVEMBER 2013

Willemstad – Procureur- generaal (PG) Dick Piar van Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden heeft omstreeks maart van dit jaar aan minister Nelson Navarro (PAIS) van Justitie verteld dat hij in het verleden zou zijn afgeluisterd.

Dat bevestigt de bewindsman van Justitie tegenover het Antilliaans Dagblad. Navarro reageert desgevraagd op een be-icht gisteren in de ochtendkrant Vigilante, waarin melding wordt gemaakt dat Nederlandse agenten op het eiland de telefoon van de PG illegaal zouden hebben afgetapt. Piar zei tijdens het gesprek tegen Navarro, die op dat moment nog deel uitmaakte van het transitiekabinet Hodge, dat er veel gebeurt op Curaçao. De PG zou zelf ook zijn afgeluisterd.

,,De mededeling van Piar werd gedaan tegen de achtergrond van wat er allemaal wel niet mogelijk is op het eiland”, zo licht Navarro toe. Het illegaal aftappen zou tijdens het ministerschap van Elmer Wilsoe (Pueblo Soberano) in het kabinet van MFK- premier Gerrit Schotte hebben plaatsgevonden.  Op de vraag welke actie hij als bewindsman ondernam of gaat ondernemen, antwoordt Navarro dat hij bij het Openbaar Ministerie (OM) hooguit navraag kan doen naar de stand van zaken. De minister benadrukt daarbij dat hij niet bevoegd is om het OM ter verantwoording te roepen.

Piar laat via woordvoerder Norman Serphos van het OM weten nu nog geen commentaar op de zaak te willen leveren. De PG zal spoedig wel op het onderwerp terugkomen. Voormalig minister van Justitie, Wilsoe, beaamt tegenover deze krant dat de PG hem in een informeel gesprek in het verleden meedeelde het gevoel te hebben dat hij werd afgetapt. ,,Ik heb de indruk dat mijn mobiele telefoon wordt afgeluisterd”, zou de PG tegen Wilsoe hebben gezegd.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top