Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Preventief fouilleren voortgezet op Curacao

WOENSDAG, 05 FEBRUARI 2014

WILLEMSTAD — Het Korps Politie Curaçao en andere justitiële diensten gaan met ingang van heden door met het preventief fouilleren op de openbare weg. Dit maakt het Openbaar Ministerie bekend middels een persbericht.

Het preventief fouilleren is erop gericht het aantal (vuur)wapens dat in omloop is te verminderen en daarmee het aantal gewapende geweldsdelicten te verlagen.

De preventieve fouilleringen zullen op gezette tijden worden uitgevoerd op last van een officier van justitie en zijn met duidelijke juridische kaders omgeven.

Gedurende de acties zullen – net als bij eerdere acties – de folders ‘Dikon nèt ami?’ (Waarom net ik?) worden verspreid waarin in het Papiaments, Nederlands en Engels uitleg wordt gegeven over de acties. De folders zijn behalve tijdens de acties ook verkrijgbaar bij het loket van De Tempel en het Parket Procureur-generaal aan het Wilhelminaplein in Punda.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top