Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Preventief fouilleren in San Nicolas

17 januari 2017

Oranjestad – Het Openbaar Ministerie en het Korps Politie Aruba (KPA) hebben aangekondigd dat de politie gedurende de gehele Carnavalsperiode preventief zal fouilleren op vuurwapenbezit in San Nicolas.

De machtiging tot preventief fouilleren besloeg ook de Ballonnenparade, die zondag werd gelopen, en het fundraisingevenement in Carnival Village van dezelfde middag en avond. Op zaterdag 21 januari, van 18.00 uur tot 06.00 uur de volgende ochtend gaat de politie controleren tijdens de Calypso Contest Infantil & Hubenil in Carnival Village.

Op 29, 30 en 31 januari en op 1 en 2 februari van 16.00 uur tot 04.00 uur de volgende dag, controleert de politie rond de prefinales en de finale van het Caiso & Soca Monarch in Carnival Village. Op zaterdag 4 februari 2017 van 18.00 uur tot 5 februari 06.00 uur, zijn politiecontroles in verband met Jouvert Morning, en op zaterdag 18 februari van 00.00 uur tot 12.00 uur op 19 februari rond de Grand Children Parade San Nicolas. Op zondag 19 februari, van 12.00 uur tot middernacht zijn politieteams actief vanwege de lichtjesparade in San Nicolas.

Op vrijdag 24 februari, van 18.00 uur tot middernacht, houdt de politie preventieve fouilleeracties, in verband met het afsluitende carnavalsweekend met de grote parade in San Nicolas. In het kader van de preventieve fouilleeractie naar wapenbezit heeft het KPA de bevoegdheid personen willekeurig staande te houden en bij de kleding te onderzoeken.

Daarnaast heeft het KPA de bevoegdheid auto’s en andere vervoermiddelen te doorzoeken op wapens. Het KPA is ook bevoegd te vorderen dat dozen, tassen, rugzakken en andere verpakkingen worden geopend, om de inhoud ervan te onderzoeken op wapens. Het KPA is door het Openbaar Ministerie hiertoe gemachtigd, dat op zijn beurt, de machtiging tot de preventieve fouilleeractie bij de rechter-commissaris heeft aangevraagd.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top