Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Politiek Curaçao wil samenwerken

17 januari 2017

Willemstad – Samenwerking is misschien wel het belangrijkste woord dat gisteren gevallen is in de Statenvergadering, uitgesproken door zowel Statenleden als ministers. Ter discussie stond het regeerakkoord.

De minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD), Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS), beet het spits af met haar antwoorden op Statenvragen. Dit ministerie is per definitie overheidbreed bezig en de minister noemde danook de belangrijkste projecten waaraan verder gewerkt moet worden. ,,Veel is al gedaan, en van die vele zaken moeten enkele projecten nu afgerond of voortgezet worden”, aldus de minister.

De minister van Economische Ontwikkeling (MEO), Eugene Rhuggenaath (PAR), heeft zelfs een belangrijke leuze voor de komende regeerperiode, namelijk ‘growing together’ (samen groeien), doelende op de overheid, maar ook op de samenleving. Voor economische groei en ontwikkeling is samenwerking van groot belang, aldus de minister. Het National Development Plan (NDP) zal leidend zijn. Rhuggenaath: ,,Want consistentie, continuïteit en politieke stabiliteit zijn belangrijk, evenals vertrouwen, het sleutelwoord voor economische groei.” Ook Ornelio ‘Kid’ Martina, de mi- nister van Justitie voor PNP, benadrukte het belang van samenwerking tussen ministeries.

Alle aanwezige ministers gaven hun lijstje met de drie belangrijkste aandachtspunten. Voor BPD zijn dit: betere dienstverlening aan het publiek, volledige integratie van landsen eilandsambtenaren en scholing van de ambtenaren. Voor Economische Ontwikkeling (EO) zijn de prioriteiten: het elimineren van de red tape, het verlagen van de ‘costs of doing business’ en het stimuleren van internationale bedrijvigheid.

Bij Zita Jesus-Leito (PAR), de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), staat op het lijstje: de oplevering van het nieuwe ziekenhuis (HNO) in mei 2018, het elimineren van de wachttijden voor specialisten en het invullen van belangrijke posities binnen het ministerie.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top