Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Politiek adviseur Hans Els bereidt zich voor op benoeming als Bonaireaanse gedeputeerde

DINSDAG, 03 DECEMBER 2013

KRALENDIJK — Hans Els heeft zijn functie als secretaris van de VVD-afdeling Bonaire neergelegd. Dat heeft hij gedaan vanwege zijn op handen zijnde benoeming als gedeputeerde ter vervanging van gedeputeerde Silvana Janga-Serfilia die haar ontslag heeft ingediend. Els wordt morgen of woensdag beëdigd als nieuw lid van het Bestuurscollege.

Els blijft wel lid van de VVD op non-actieve basis. Hij vindt dat de functie van secretaris van de partij niet strookt met het gedeputeerdeschap voor een andere partij. Dat besluit heeft hij genomen in overleg met het bestuur van de VVD-afdeling.

Zijn toetreding tot de VVD en zijn benoeming als secretaris van de VVD was altijd al een doorn in de ogen van Eilandsraadslid Rafael Santana, die Els heeft aangetrokken als adviseur van gedeputeerde Janga-Serfilia en van de eenmansfractie in de Eilandsraad. Even zag het ernaar uit dat de gedeputeerde in spe uit de gratie was gevallen bij Santana.

Echter bij gebrek aan een andere geschikte kandidaat, is Els toch nog gevraagd om de functie van Janga-Serfilia over te nemen. Els zegt zelf daarover dat hij de derde keus was van Santana. Hij doet het toch, omdat hij het belang van Bonaire voor ogen heeft.

Els wordt binnen de VVD opgevolgd door Wil Verhoeven, secretaris van de partijafdeling, die tijdelijk het secretariaat op zich neemt, tot een geschikte opvolger is gevonden.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top