Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Politie patrouilles op Curacao belemmerd door valse ziekmeldingen agenten

ZATERDAG, 30 NOVEMBER 2013

WILLEMSTAD — Het Korps Politie Curaçao (KPC) beschikt over genoeg politiewagens om te kunnen patrouilleren door de straten van het eiland, maar door valse ziektemeldingen door agenten worden de werkzaamheden belemmerd . Dit zegt verandermanager Alvin Daal desgevraagd tegenover de Amigoe.

Er moeten hoe dan ook meer wagens aangeschaft worden, aangezien sommige patrouillewagens inderdaad buiten gebruik zijn, zegt de verandermanager. “Maar het is niet zo dat er momenteel onvoldoende patrouillewagens zijn, waardoor er niet gepatrouilleerd kan worden.”

Dat er nog steeds niet zoveel patrouillewagens op straat worden gezien, is te wijten aan een andere factor. Het ziekteverzuim van veel agenten belemmert de werkzaamheden en zorgt verder ook voor onnodig hoge kosten voor het politiekorps. Dit is ook de reden waarom het managementteam van KPC maatregelen heeft genomen. Zo kunnen de agenten na de ziekmelding een huisbezoek verwachten.

Het is niet zo dat agenten zich niet ziek mogen melden, maar een onderzoek van het Bureau Interne Zaken wijst uit dat sommige agenten hiervan misbruik maken, aldus Daal. Er zijn agenten die interne afspraken maken met vrienden en familieleden binnen het korps, om meer geld te kunnen verdienen via het overwerk-systeem door zich structureel ziek te melden. Er zijn zelfs agenten die zich ziek melden om bij andere (beveiligings)bedrijven te werken, voegt Daal eraan toe.

Daal weerspreekt de aantijgingen in zijn richting dat hij in afwezigheid van korpschef Marlon Wernet, versneld enkele maatregelen wil nemen, die anders onmogelijk in te voeren zijn. “Het zijn maatregelen die conform het inrichtingsplan van de politie geïmplementeerd worden”, benadrukt hij.

Kogelvrije vesten

De verandermanager legt verder uit dat een complete uitrusting voor de agenten niet zo lang meer op zich laat wachten. Het korps heeft al ruim 500 kogelvrije vesten gekregen. De bedoeling is dat elke agent een nieuw kogelvrij vest krijgt. De meeste agenten hebben inmiddels al een vest gekregen, maar enkele agenten moeten nog even wachten. Volgens Daal heeft dit te maken met te kleine maten van sommige vesten. De vesten met de juiste maten moeten nog komen.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top