Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Plan anti-verslavingsrechtbank niet van de baan in Suriname

10/05/2013

PARAMARIBO – Plannen van de regering om een ‘drug treatment court’ in te stellen om verslaafde delinquenten aan te pakken, is niet van de baan. De conceptwetgeving hierover is onlangs door het ministerie van Justitie en Politie voor behandeling en goedkeuring gestuurd naar de raad van ministers. Dat zegt justitieminister Edward Belfort.

De minister zegt dat de directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) hierover al is geïnformeerd. Belfort verwacht dat deze zaak binnen afzienbare tijd op de agenda van de ministeraad komt. De instelling van de drug treatment court is een initiatief van de regering-Venetiaan die wordt gecontinueerd. De bedoeling is dat kruimeldieven en andere personen die zich vanwege een drugsverslaving schuldig hebben gemaakt aan een licht vergrijp, een in een afkicktraject terechtkomen zodat ze niet opnieuw in criminaliteit vervallen.

De delinquent moet wel vrijwillig meewerken. Wie dat niet wil, gaat de bak in. Zware criminelen zoals drugsdealers, moordenaars en verkrachters komen niet in aanmerking. Dit anti-drugsinitiatief werd genomen samen met Belgische justitie, de Universiteit van Gent, de Inter-Amerikaanse Anti-drugsraad en de Organisatie van Amerikaanse Staten. Het project werd getrokken door kantonrechter Albert Ramnewash. De afgelopen jaren zijn reeds diverse oriëntatiemissies uitgevoerd in België en Miami waar soortgelijke anti-verslavingsrechtbanken succesvol opereren.

Share this page:
« Back
Back to Top