As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Pensioenwet en wet Algemene Ziektekosten Verzekering bijna klaar in Suriname

28/12/2013

PARAMARIBO – De wetten voor het nationaal pensioen en de Algemene Ziektekosten Verzekering (AZV) zijn bijna af. Dit deelt minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken de Ware Tijd mee. Nadat de conceptwetten zijn afgerond worden die eerst doorgenomen in de ministerraad. Daarna komen de richtsnoeren terecht bij de Staatsraad en deze worden vervolgens behandeld in De Nationale Assemblee.

Volgens de bewindsman moesten de twee wetten voor het nationaal zorgstelsel al in januari van het volgende jaar goedgekeurd zijn in het parlement. “We hebben dit  niet gehaald, omdat de regering meer tijd nodig heeft om de wetten te maken”, aldus Moestadja.

De minister wijst erop dat onder meer moet worden vastgesteld hoeveel de premie van het pensioen gaat zijn. Ook moet worden vastgesteld of het uitbetalen van het pensioen aan weduwen aan een bepaalde tijd gebonden moet zijn of tot de dood uitbetaald moet worden. “We moeten weten of de Staat het geld kan opbrengen”, onderstreept de minister. Meer dan 130.000 personen hebben zich al opgeven voor de AZV.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top