Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Pensioenleeftijd per 1 maart omhoog op Curacao

27-02-2013

CURAÇAO – De pensioenleeftijd gaat per 1 maart omhoog van 60 naar 65 jaar. De motie is gisteravond met achttien stemmen voor en drie tegen aangenomen: de PAR is tegen de verhoging. De verhoging is volgens minister van Financiën José Jardim dringend nodig om de overheidsfinanciën gezond te krijgen.

De leeftijdsverandering voor pensioenregelingen houdt in dat iedereen die voor 1 maart jonger is dan 56 jaar, langer moet doorwerken. Voor mensen die voor 1 maart 56 of ouder zijn geldt een overgangsregeling. Iedereen mag nog steeds zelf de beslissing nemen om eerder te stoppen met werken, zolang er rekening mee wordt gehouden dat de ontvangen voorziening afhankelijk is van het moment waarop iemand met pensioen gaat.

Pensioenleeftijd verhoogd

27 FEBRUARI 2013,

WILLEMSTAD – De Staten van Curaçao zijn gisteravond akkoord gegaan met de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd, de AOV, van 60 jaar naar 65 jaar.

AD 27-2-2013 Pensioen

AOV-Commissie haalt 1 maart niet

27 FEBRUARI 2013,

WILLEMSTAD – De complementaire AOV-Commissie is nog niet klaar om per 1 maart met aanbevelingen te komen voor verzachtende maatregelen voor de effecten van de Algemene Ouderdomsvoorziening (AOV).

27-2-2013 AOV Cie

Share this page:
« Back
Back to Top