Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Overleg over ‘scenario’s’ Venezuela

18 mei 2017

Den Haag – Een ambtelijke delegatie van maar liefst vier ministeries is deze week in de Cariben om met de autoriteiten van Curaçao, Aruba en Bonaire de actuele situatie in Venezuela te bespreken.

De missie uit Den Haag bestaat uit vertegenwoordigers van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Defensie en Veiligheid en Justitie. Aan de hand van een inschatting van hoe de oplopende spanning in het buurland zich verder zal ontwikkelen worden met de betrokken diensten van Curaçao, Aruba en Bonaire verschillende scenario’s ontworpen om voorbereid te zijn op eventualiteiten.

Dat de vrees voor escalatie groot is bleek gisteren in een debat dat de Tweede Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken had met de ministers Bert Koenders en Ronald Plasterk. Die laatste was er bij om vragen te beantwoorden over mogelijke vluchtelingenstromen naar de ABC-eilanden.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top