Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Overheidsaccountantsbureau Soab onderzoekt Bureau Rijbewijzen op Curacao

ZATERDAG, 13 APRIL 2013

WILLEMSTAD — Overheidsaccountantsbureau Soab zal een onderzoek instellen bij het Bureau Rijbewijzen. Volgens demissionair minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) zal het onderzoek zich richten op ‘vermeende onregelmatigheden’, die bij het bureau – dat belast is met de afgifte van rijbewijzen op het eiland – zijn geconstateerd.

Van der Horst wil niet ingaan op de aard van deze vermeende onregelmatigheden. Maar al maanden doen er geruchten de ronde over gevallen van fraude en corruptie bij het bureau. Volgens informatie waar deze krant over beschikt, zou er zelfs al een personeelslid naar huis zijn gestuurd in dit verband. Ook hierover wil Van der Horst geen uitlatingen doen. Feit is wel dat het al geruime tijd rommelt bij het bureau. Eerder deze week moest Bureau Rijbewijzen enige dagen zijn deuren sluiten wegens gebrek aan personeel.

De demissionaire minister kondigt aan dat hij op dit moment bezig is met een plan van aanpak voor het Bureau Rijbewijzen. Dit plan zal een structurele oplossing moeten bieden voor alle problemen waar het bureau op dit moment mee kampt. Het gaat hierbij om het tekort aan kantoor- en loketpersoneel en aan examinatoren, maar ook het gebrek aan middelen om het bureau te kunnen draaien. Ook heeft het bureau te kampen met enorme wachttijden. Wie op dit moment een praktijkexamen aanvraagt komt door gebrek aan examinatoren pas in de maand augustus aan de beurt.

Volgens Van der Horst zal hij op korte termijn het plan aan de Raad van Ministers aanbieden, zodat er besloten kan worden hoe het verder moet bij het Bureau Rijbewijzen. In de afgelopen maanden heeft vooral Pais-Statenlid Eugene Cleopa, tevens voorzitter van de Commissie Bestuur, Planning en Dienstverlening van de Staten, zich zorgen gemaakt over de situatie bij het bureau. Hij stelde voor om onder meer het personeel van bewakingsdienst uitvoeringsorganisatie Controle en Beveiliging (voorheen SKS) met de leiding van het bureau te belasten.

Share this page:
« Back
Back to Top