Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Organisatie van Amerikaanse Staten: Suriname moet goede economische positie uitbuiten

05/02/2013

PARAMARIBO – De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) is ingenomen met de economische ontwikkelingen in Suriname en de positie die het land momenteel internationaal inneemt. Suriname moet zien deze situatie en positie vast te houden en uit te buiten. Dat vindt Albert Ramdin, assistent-secretaris-generaal van de OAS.

“Ik ben zeer blij te constateren dat Suriname valt in de categorie van de weinige landen in het Caribisch gebied die een goede economische groei hebben doorgemaakt en ook nog in staat is gebleken een financieel-monetair beleid te voeren dat plaatsvindt binnen acceptabele marges van inflatie”, aldus Ramdin.

Suriname is hierdoor aantrekkelijker geworden voor buitenlandse investeerders. Ramdin waarschuwt wel dat bij eventuele samenwerking met buitenlandse investeerders steeds het belang van Suriname vooropgesteld moet worden, zodat het Surinaamse volk maximaal kan profiteren van de ontwikkelingshulpbronnen die het heeft.

Hij wijst er ook op dat Suriname actief is op internationaal vlak, zich goed profileert wat op den duur “ook zijn vruchten gaat afwerpen”, meent de OAS-secretaris.

Share this page:
« Back
Back to Top