Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Opnamestop Intensive Care Curaçaos hoofdziekenhuis opgeheven

DINSDAG, 09 APRIL 2013

WILLEMSTAD — De opnamestop op de Intensive Care (IC) in het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) is gisteren opgeheven. Dat meldt medisch directeur Cai Winkel. Alle uitslagen van de testen op KPC zijn negatief. Gisteravond is de eerste patiënt weer opgenomen.

De ziekenhuisleiding constateerde onlangs op Witte Donderdag de KPC-bacterie bij een patiënt op de IC. Hierop handelde het ziekenhuis conform internationale protocollen voor ziekenhuisbacteriën. De patiënt werd geïsoleerd en de afdeling grondig schoongemaakt en ontsmet. Volgens Winkel heeft het Sehos alles onder controle. Paniekzaaierij is onnodig. De medisch directeur volgt de KPC-infecties met argusogen.

De KPC-bacterie is een type antibiotica-resistente bacterie. De oorzaak van het ontstaan van de resistente KPC-bacterie ligt mogelijk in het veelvuldig gebruik van antibiotica in de veterinaire sector. De verspreiding ervan wordt veroorzaakt door menselijk contact, hoesten en aanraking van besmette oppervlakken. Dit is niet te vermijden, ook omdat meestal niet bekend is dat iemand de bacterie bij zich draagt. Gezonde mensen worden er namelijk niet ziek van. Alleen bij mensen met een verminderde weerstand kunnen infecties optreden die moeilijk te behandelen zijn. In 2012 zijn er 25 gevallen van dit type resistente micro-organismen in het Sehos geconstateerd. In de loop van de uitbraak zijn in ieder geval vijf patiënten door besmetting met de bacterie overleden.

9 APRIL 2013

AD 09.04.13CUR1

Share this page:
« Back
Back to Top