Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Ook in Suriname anti-Venezolaans protest

24/05/2017

PARAMARIBO – Ook de Venezolaanse ambassade in Paramaribo is doelwit geworden van protesten die bij nagenoeg alle diplomatieke posten van de Bolivariaanse Republiek in heel het Caribisch Gebied en Latijns- en Noord-Amerika.

Twee dames hebben vorige week maandag om een uur in de ochtend protestposters geplakt op de zuilen van de ambassade van Venezuela aan de Henck Arronstraat. “Ik voel mij helemaal niet prettig erbij dat dit ook hier heeft plaatsgevonden”, benadrukte ambassadeur Olga Diaz Martinez dinsdag tijdens een ontmoeting met de pers.

Het land zit al zes weken in de ban van onlusten waarbij ruim zestig mensen zijn overleden. Op de posters stonden “gemanipuleerde foto’s” van doden die vielen tijdens de gewelddadige protesten en het woord “moordenaars.” Dit is echter niets vergeleken met wat zich heeft voorgedaan bij de overige ambassades in landen als Barbados, Panama en de Verenigde Staten en in diverse Europese landen. Daar kreeg men te maken met luid protesterende antiregeringsdemonstranten en raakte personeel zelfs betrokken bij schermutselingen met hen.

 Volgens Martinez leiden valse en eenzijdige berichten in zowel binnen als buitenland tot een negatief imago over de wijze waarop de regering de burgerij zou behandelen. Dit leidt tot meer woede en geweld.

Zij herhaalde het standpunt van de regering, onder leiding van president Nicolás Maduro, dat de oppositie niet wenst te onderhandelen. Maduro, die Chávez opvolgde in 2013, na diens overlijden, is momenteel bezig met een zogeheten ‘grondwet referendum’ om het sociale beleid van de afgelopen vijftien jaar vast te leggen in de grondwet. “De grondwet wordt uitgebreid om te voorkomen dat toekomstige regeringen de sociale voorzieningen ooit kunnen schrappen.”

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top