Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Ook Dannawi loopt over

20 februari 2017

Willemstad – Gassan Dannawi, die vrijdag na tien jaar lidmaatschap zijn ontslag indiende bij de MAN en zich als onafhankelijk Statenlid opstelde, heeft zich gisteren aangesloten bij de groep van 11 van MFK-voorman Gerrit Schotte.

In naar wat het lijkt het kantoor van Schotte heeft Dannawi zijn steun aan de nieuwe meerderheid gekristalliseerd door zijn handtekening te plaatsen onder het ‘Addendum; akkoord om een verschillende regering te vormen voor 2017-2020’. Op het bureau waar Dannawi zit, prijkt een foto van de veroordeelde oud-premier Schotte.

Met het vertrek van Dannawi uit de MAN, is het Schotte-kamp – dat reeds bestond uit MFK, Kòrsou di Nos Tur, MP, PS en onafhankelijk lid Eduard Braam – nu uitgegroeid tot 12 Statenleden. De nieuwe meerderheid wil een interim-kabinet instellen en heeft in dit kader de gouverneur verzocht Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS) als formateur aan te stellen. Inmiddels heeft de gouverneur aangekondigd deze week met een consultatieronde te beginnen.

Over de reden van vertrek zwijgt Dannawi zelf nog in alle toonaarden. Zelfs bij zijn inmiddels voormalige partij zijn de beweegredenen van het Statenlid onbekend.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top