Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Ontwerp Curacaos ziekenhuis eind november klaar

ZATERDAG, 19 OKTOBER 2013

WILLEMSTAD — Eind november, begin december moet het definitieve ontwerp voor het nieuwe ziekenhuis gereed zijn. Dat bevestigt minister van Gezondheid Ben Whiteman (PS). Deze week is de consultatieronde met de medisch specialisten van start gegaan. Dat gebeurt per vakgroep, zegt Whiteman. “Zij moeten ook input geven om de laatste details uit te werken. Het zogenoemde matchen van hardware en software”, aldus de minister.

Het ontwerp is gemaakt door Ballast Nedam en gebaseerd op het eerdere ontwerp voor het voormalige Amstel-terrein. Het is minimaal aangepast, met name ten aanzien van oriëntatie en infrastructuur om het gebouw heen. Dit omdat elke locatie een impact heeft of kan hebben op infrastructurele en klimatologische omstandigheden. De werkgroep, bestaande uit mensen van het huidige St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) en projecttrekker Usona, zal ook de onderhandelingen leiden voor het opkopen van panden die op het beoogde ziekenhuisterrein in Otrobanda liggen. Het ziekenhuis wordt pal naast het huidige Sehos gebouwd. Het omhelst de huidige parkeerplaats van het Sehos-personeel, de Hamelbergweg een een gedeelte van het terrein van Sehos.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top