Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Ontkenning SFB-leden geen waarde voor rc

11/01/2017

PARAMARIBO – Dat de van seksueel misbruik verdachte rappers hun betrokkenheid ontkennen, bleek voor de rechter-commissaris (rc) van geen waarde. De leden van de rapgroep Strictly Family Business (SFB) blijven in voorarrest, anders dan hun advocaten Humphrey Schurman en Maureen Nibte hadden gewild.

Dinsdag heeft de rechter-commissaris het verzoek van de advocaten om de rappers Francis Edusei (Frenna)en Jackie Osei (Priceless)voorlopig in vrijheid te stellen, afgewezen. De ontkenning van Edusei en Osei staat namelijk niet alleen tegenover de verklaring van het slachtoffer. Behalve dat zij bij meerdere verklaringen heeft aangegeven dat de twee erbij waren, hebben ook andere getuigen verklaringen afgelegd die volgens de rc bezwarend zijn voor de verdachten.

Verder wordt de betrokkenheid van de twee aangedikt doordat de onderlichamen van de personen in het seksfilmpje gelijkenissen vertonen met die van de verdachten. Ook het accent van de personen, wiens stemmen te horen zijn in de video, vindt de rc een afdoend aanknopingspunt. Hij onderstreepte het met de officier van justitie eens te zijn dat de intrekking van de aangifte door de moeder van het minderjarige slachtoffer geen invloed heeft op de zaak. De strafbare feiten in deze zaak zijn namelijk ambtshalve vervolgbaar.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top