As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Onderzoek naar integriteit Curacaose korpschef

ZATERDAG, 14 DECEMBER 2013

WILLEMSTAD — Korpschef Marlon Wernet is gisteren door minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) voor drie maanden geschorst. Tegelijkertijd is een commissie gestart met een onderzoek naar de integriteit van de korpschef. Dit bevestigt minister Navarro desgevraagd tegenover de Amigoe.

Bepaalde informatie die naar voren is gekomen over de korpschef dient uitgebreid te worden onderzocht, aldus Navarro. In verband hiermee is Wernet voor een periode van drie maanden geschorst. Een landsbesluit hiervoor is door de minister afgelopen donderdag ondertekend en Wernet heeft dit gisteren in de namiddag ontvangen.

Verder bestaat de mogelijkheid dat Wernet nooit meer terugkeert als chef van het politiekorps KPC. Dit als uit het onderzoek van de commissie zou blijken dat de verkregen informatie op waarheid berust, meldt Navarro desgevraagd.

De minister kan niet in details treden over het onderwerp waarover de onderzoekscommissie zich zal buigen, aangezien Wernet een ambtenaar is.

Navarro benadrukt echter desgevraagd dat dit niets te maken heeft met hetgeen er wordt gezegd over een vermeende nauwe relatie van de korpschef met de onderwereld.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top