Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Ondernemers Latourweg huren beveiliging in tegen criminaliteit

11/02/2017

PARAMARIBO – De criminaliteit aan de Latourweg was reden voor de daar gevestigde ondernemers om de handen ineen te slaan en op eigen kosten een beveiligingsbedrijf in te huren dat zal zorgen voor de surveillance. Die is vrijdagavond om zes uur begonnen.

Het project verkeert nu in de eerste fase en heeft het karakter van een pilot van twee weken. “Op een bepaald moment moesten wij deze maatregel invoeren om iets eerder te sluiten om op bepaalde haarden te stuiten”, zegt districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Zuid-West. De ondernemers kregen daarom de opdracht om een week lang uiterlijk elf uur ‘s avonds te sluiten. De burgervader zegt dat in deze periodede kleine criminaliteit met 60 tot 70 procent is teruggelopen.

Hij zegt verder dat de criminaliteit aan de Latourweg schrijnend was, “met heel veel criminaliteit die de pan uitrees.” Dit was aanleiding voor de ressortcommandant om over maatregelen te praten met de uitbaters van die omgeving. Deze aanpak is deel van het integraal veiligheidsplan. Een tegenvaller is wel dat de politie van Latour onderbezet is. Op dit moment zijn er voor de avondshift slechts vier agenten en één dienstauto beschikbaar. Dit bemoeilijkt de nachtelijke patrouilles.

Het idee voor de pilot is genomen door Hesdy BBQ, samen met de ressortcommandant. Primair zal er aan de Latourweg gesurveilleerd worden om ervoor te zorgen dat de ondernemers zich veilig voelen. Districtscommissaris Nerkust verwacht dat hiermee de toeloop en omzet zullen toenemen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top