Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Ombudsman bevoegd bij klachten over lokale overheidsinstanties op BES-eilanden

DONDERDAG, 13 DECEMBER 2012

KRALENDIJK — Sinds 10 oktober dit jaar kan de bevolking van Caribisch Nederland terecht bij de Nationale ombudsman met klachten over alle lokale overheidsinstanties zoals de belastingdienst, het Openbaar Ministerie (OM), politie en burgerzaken. De ombudsman is bevoegd om klachten te behandelen over de lokale besturen op de eilanden Bonaire, St. Eustatius en Saba.

De Nationale ombudsman behandelt al sinds 10 oktober 2010 klachten van burgers over de Rijksdienst Caribisch Nederland, de politie en het OM op de BES-eilanden. Daar vielen klachten van de burgers over de lokale overheden niet onder. Maar sinds 10 oktober dit jaar kan dit wel.

Om de bewoners van de eilanden voorlichting te geven over het werk van de Nationale ombudsman, brengen medewerkers eind februari of begin maart 2013 een bezoek aan de BES-eilanden. Zij geven dan voorlichting over hun werk en wat dit kan betekenen. Ook zullen de medewerkers van de Nationale ombudsman klachten in ontvangst nemen.

Meer informatie is te vinden op de website: www.nationaleombudsman.nl.

Share this page:
« Back
Back to Top