Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nu of nooit met GZE’

24 mei 2017

Willemstad – Voor Curaçao is het moment van nu of nooit aangebroken als het gaat om de deal met Guangdong Zhenrong Energy (GZE), het Chinese staatsbedrijf waarmee de regering een Memorandum of Understanding (MoU) heeft getekend voor de modernisering van de Isla-raffinaderij.

Dat liet demissionair premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) giste- ren weten tijdens een persbij- eenkomst waarbij hij verslag deed van zijn werkbezoek aan China in het kader van de conferentie ‘One Belt, One Road’. Dat bezoek heeft tot vragen van de Nederlandse regering aan de premier geleid.

Volgens Pisas betrof het vooral vragen over de hoedanigheid waarin hij naar China was gegaan. De minister-president gaf aan dat Curaçao door andere eilanden zoals Aruba en Antigua wordt ingehaald als niet snel wordt gehandeld. ,,Het is nu tijd om alle neuzen dezelfde kant uit te krijgen. De politieke verschillen moeten in het belang van het land overbrugd worden. De voordelen van de samenwerking met GZE zijn zo groot dat het van groot nationaal belang is voor Curaçao.”

Lees meer: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top