Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nieuwe opzet motorrijtuigenbelasting op Curacao

ZATERDAG, 26 OKTOBER 2013

WILLEMSTAD — De regering is op dit moment bezig met de voorbereidingen om de motorrijtuigenbelasting (mrb) aan te passen. In de nieuwe opzet die de regering voor ogen heeft zal er meer aandacht worden besteed aan factoren zoals emissie van CO2, gewicht van de auto en hoe de wagen wordt ingezet. Dit verklaarde Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) eerder deze week tijdens de behandeling van de conceptbegroting 2014 in de Centrale Commissie van de Staten.

Jardim reageerde tijdens de vergadering op vragen die door Pais-lid Eugène Cleopa werden gesteld. Die gingen over het opheffen van het onderscheid in de manier waarop autobezitters die benzine of diesel gebruiken, worden belast. Hierop stelde Jardim dat de overheid bezig is met een alternatief, waarbij er bij het heffen van de mrb niet alleen gekeken zal worden of men diesel of benzine gebruikt. Volgens de Financiën-minister zal er in de toekomst ook gekeken worden naar zaken zoals het milieu, de gevolgen voor het wegennet en het inkomen van de burger/chauffeur.

Cleopa had ook aan de minister gevraagd uit hoeveel auto’s het wagenpark op het eiland bestaat. In totaal zijn er op dit moment 80.520 auto’s op het eiland. Hiervan maken 12.116 gebruik van diesel, terwijl 68.401 benzine als brandstof gebruiken. Uit de cijfers van de minister blijkt ook dat er op dit moment slechts drie elektrische auto’s op het eiland rondrijden

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top