Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nieuw ziekenhuisproject Nos Hospital Nobo stopzetten kost Curacao 103,8 miljoen gulden

DONDERDAG, 28 MAART 2013

WILLEMSTAD — Het stopzetten van het project Nos Hospitaal Nobo (NHN) betekent een verlies van 103,8 miljoen gulden. Dat meldt Ultimo Noticia op basis van een analyse dat door de ministeries van Financiën, Economische Ontwikkeling en NHN-trekker (U)Sona is gemaakt.

Door het project stop te zetten loopt het eiland 90 miljoen gulden aan investeringen mis. Dat vertaalt zich ook in een lagere belastingopbrengst. Het ministerie van Financiën verwacht tussen de 18 en 30 miljoen gulden minder op te halen aan belastingen. De overheid heeft dit jaar 34,8 miljoen gulden begroot voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Als de kosten hoger uitvallen, zijn er geen fondsen om deze te dekken. Ook is de verwachting dat buitenlandse investeerders bij een eventuele stopzetting worden afgeschrikt om in Curaçao te investeren. De geraamde kosten voor het stopzetten van NHN zijn tussen de 69,5 en 103,8 miljoen gulden, aldus Ultimo Noticia.

Share this page:
« Back
Back to Top